Dades i Simulacions

Diversos projectes del departament generen dades que posem lliurement a disposició de la comunitat investigadora i el públic en general. Això es fa a través de pàgines web dedicades expressament a la distribució d'aquesta informació. Aquí podeu trobar els enllaços a les pàgines que en aquest moment estan accessibles:

SALINITAT DES DE SATÈL·LIT

http://cp34-bec.cmima.csic.es

Servei de distribució i visualització de productes de la missió SMOS preparats pel Centre Expert SMOS a Barcelona (SMOS-BEC). Es tracta de productes de nivell 3 (mapes en malla regular) i de nivell 4 (integració de dades SMOS amb dades d'altres orígens) de salinitat superficial de l'oceà i d'humitat del sòl que el SMOS-BEC genera operacionalment a partir de les mesures obtingudes pel satèl·lit SMOS (Soil Moisture and Ocean Salinity) de l'Agència Espacial Europea (ESA) que es va llançar el 2009.

 

TEMPERATURA SUPERFICIAL DEL MAR

http://www.physocean.icm.csic.es/Utilities/graphing/sst-ca.html

Visualització d'imatges en temps real de temperatura superficial del mar (SST) de la Mediterrània Occidental, a partir de dades infraroges dels satèl·lits NOAA i METOP proporcionades per l'Observatori Oceànic Costaner (Coastal Ocean Observatory, COO) de l'ICM. La web permet seleccionar les imatges per data (des de 2001) i movent el cursor sobre la superfície del mar s'obté la temperatura corresponent a cada punt. Es poden descarregar les dades en format NetCDF a través d'un servidor THREDDS

 

BOIES SOBRE EL GEL ÀRTIC

http://arctic.icm.csic.es

Accés a gràfiques de dades de posicionament, meteorològiques i oceanogràfiques del conjunt de boies GPS d'alta precisió que operen simultàniament a l'Àrtic per estudiar el moviment del gel marí com contribució al projecte europeu ICE-ARC. Les dades de cada boia es transmeten a través d'una connexió via satèl·lit a un ordinador central a través d'internet en temps real. Cal anar a Deployments>Data en el menú de la part superior de la pàgina.